Lærubók í Fyrisitingarlóg í øktari útgávu

Í fjør kom fyribilsútgáva í føroyskum fyrisitingarrætti til hoyringar. Bókin var væl móttikin og mestsum útseld.
Lærubók í Fyrisitingarlóg í øktari útgávu

Í ár er bókin komin í meiri fullførdari útgávu við fleiri nýggjum brotum. Bókin viðger evni sum sakliga fyrisiting, formliga fyrisiting, alment innlit og roynd av fyrisitingaravgerðum. Harumframt er dentur lagdur á almennar førleikar sum at finna lóg og á uppgávutøkni.

Fyrisitingarlóg er lærubók skrivað í føroyskum høpi. Bókin greinar mest týðandi ásetingar fyri fyrisiting í Føroyum og nertir eisini við søgu, mál og aðrar fortreytir fyri góðari fyrisiting.

Tørvurin á lærubók um fyrisitingarlóg er eyðsýndur. Lógir, kunngerðir og aðrar reglur eru á føroyskum; umsóknir, avgerðir og úrskurðir av mongum slagi eru á føroyskum; men kortini eru fakmál og hugtøk lítið ment á føroyskum og út frá føroyskum dømum.

Bókin skiftir ímillum siðbundna frálæru og djypri frágreiðing í serligum teigum, umframt at leggja dent á umhugsan og uppgávur, ið lesarin kann fara undir til tess at hvessa sær førleikar. Bókin hevur margutekst og leitorð, ið lætta um at teingja saman fakorð og frágreiðing.

Høvundar eru Bárður Larsen og Kári á Rógvi, ið báðir starvast við at byggja upp lógkunnleika á Fróðskaparsetri Føroya. Teir hava eisini drúgvar og ymiskligar royndir við lóg bæði teoretiskt og praktiskt.

Fyrisitingarlóg er fyrsta bókin í ætlaðari røð av lærubókum um føroyska Lóg. Í stoypiskeiðini er bók um føroyskan kollektivan arbeiðsrætt.

kelda: Fróðskaparsetrið

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>